logo
icone-logo

Formigó biodegradable

Germans Cañet Xirgu ha creat un formigó biodegradable a partir de fusta de palets i d’àrids reciclats

La nostra empresa ha creat un prototip de formigó biodegradable, a partir de fusta dels palets i dels àrids reciclats de les construccions.

El nostre formigó biodegradable és no estructural i aporta volum i resistència, i alhora, es degrada de forma controlada.
Des de Germans Cañet Xirgu apostem, en aquesta primera fase, per aplicar aquest formigó biodegradable en forma de panells o blocs en talussos de carreteres amb pendents.

El nostre gerent, Jordi Cañet, exposa els avantatges: “s’integra al mateix sòl, i una vegada descompost origina zero residus i permet que la vegetació creixi a través seu”. Jordi Cañet també en destaca el valor de sostenibilitat del formigó biodegradable: “amb aquest nou producte no només donem un segon ús a materials ja reciclats, com la fusta o els àrids, sinó que a més tanquem el seu cicle de vida perquè es descomponen seguint el procés natural biològic”.

A més, és una aposta ben ferma des de Germans Cañet Xirgu per obrir un nou negoci del formigó biodegradable: l’economia verda i circular, una vegada hagi comprovat que el prototip és escalable en àmbit industrial.

El projecte, fruit de la nostra iniciativa en matèria R+D i d’un conveni de recerca amb la Generalitat de Catalunya, avança cap al futur sostenible en el sector de la construcció, i de la reducció tant del consum d’energia com de les primeres matèries.

Altres notícies d'interès

Necessites més informació?
Contacta amb nosaltres